Att göra och upptäcka

Det finns mycket att göra i områdena kring Torrevieja och här är några tips.

– På gångavstånd, ca 500 meter från bostaden, ligger den fantastiska badstranden Playa de las Mil Palmeras med finkornig strand, långgrunt och mestadels klart vatten. En perfekt strand för barnfamiljer med olika strandaktiviteter och restauranger.

– Bada i en röd saltsjö full med nyttiga mineraler, La Salinas de Torrevieja. Tänk på att ta med badskor, gamla badkläder då kläderna blir fula av all lera och vatten att skölja av sig med.

– Bada och gå längs med stranden i La Mata i norra Torrevieja. Här finns ett flertal restauranger och barer i anslutning till stranden. Finns även stora möjligheter till att testa olika vattensporter.

– I närheten av bostaden ligger flera golfbanor med hög standard. Några av dessa är Villamartin, Lo Romero, Campoamor och Las Ramblas.

– Det finns mycket bra shopping i Torrevieja och omkringliggande områdena. I Torrevieja centrum finns mångsidig och rolig shopping med många butiker. Det finns även ett flertal gatumarknader där du kan handla allt mellan himmel och jord men tänk på det finns många ficktjuvar på dessa gatumarknader.

– Hösten 2012 öppnades Zenia Boulevard som är ett av Spaniens största utomhusshoppingcenter med 150 butiker. Här finns förutom butikerna även många restauranger, bowling och casino i en trevlig och annorlunda miljö.

– Runt Alicante finns många vingårdar som gör sitt eget vin. Vill du göra ett besök kan du antigen ringa i förväg eller komma spontant. Bjuds du på en provning så förväntas du köpa något. Gårdar som är värt ett besöka är bland annat Sierra Salinas, Salvador Poveda och La Bodega de Pinoso.

– Inom 30-45 minuters med bil eller buss ligger Murcia, Cartagena och Alicante med mycket shopping, sevärdheter och stadspuls. Lite mindre orter som Torrevieja, San Javer och La Manga ligger cirka 15 minuters bilfärd från bostaden.

– Spanien har ett väl utbyggt nät för höghastighetståg mellan stora viktiga turiststäder. Tåg från Alicante till Madrid tar cirka 2,5 timme och tåg mellan Alicante och Barcelona tar cirka 5 timmar.